Nenad Marković: Od vežbača do Body Pump instruktora

Nenad je po struci inspektor u Upravi kriminalističke policije gde se uglavnom bavi krivičnim delima poput terorizma. Odušak od ovog napetog poziva pronašao je u Les Mills programu Body Pump, koji u Tribe-u vodi sa velikim entuzijazmom.

Kada si počeo da se baviš fitnesom?

U januaru 2014. godine sam prvi put otišao na trening Body Pump-a. Ne sećam se izdanja koje je tada bilo aktuelno ali sam bio oduševljen energijom na treningu i intenzitetom vežbi. Upala mišića koja je trajala danima bila je znak da se sa telom desilo nešto jako interesantno.

Šta si sve trenirao?

Kao mlađi trenirao sam rukomet i fudbal. Kasnije sam trenirao džudo, a od Les Mills programa CX works i planiram u bližoj budućnosti da se posvetim Grit programu.

Kako si odlučio da odeš na obuku za Pump instruktora?

Sasvim slučajno, na predlog moje tadašnje instruktorke i nije mi puno vremena trebalo da razmislim o tome. Kao vežbač sam zbog posla kojim se bavim imao ponekad izgovore da ne odem na trening. Međutim, kada ste instruktor nema izgovora, tako da je to zapravo bio moj najveći motiv. Da nateram sebe da budem redovan na treningu. I nisam zažalio zbog toga 🙂

Kako si počeo da držiš treninge u Tribe-u?

Nakon završene obuke jako brzo sam našao posao u dva kluba i mislio sam da je to to. Jednog dana u februaru mesecu zazvonio mi je telefon i sa druge strane se devojka predstavila kao Ivana iz Fitness Tribe-a. Nisam mogao da verujem da mi je ponudila da radim za njih jer sam puno lepog čuo o klubu i ljudima koji tamo dolaze. Rekla je da traži „svežu krv“ i da je dobila odlične preporuke za mene iz centrale Les Mills Srbija, što me je dodatno motivisalo. Odmah sam prihvatio ponudu i pojavio se na probnom treningu.

Kakav je bio tvoj prvi dan u Tribe-u?

Uh, sećam se dobro tog prvog treninga. Ivana (vlasnica) je došla da me gleda. Bilja (instruktor) takođe, a meni je to bio prvi trening nove koreografije koju sam uvežbavao samo par dana pre toga. Nisam tremaroš i navikao sam da radim pod pritiskom tako da je sve ispalo kako treba. Pohvale vežbača su mi puno značile i sećam se da sam odmah nakon treniga dobio svoj termin u Tribe-u i postao član „plemena“ 🙂

Da li se pored fitnesa baviš još nečim?

Zaposlen sam kao inspektor u Upravi kriminalističke policije MUP R Srbije. Radim na poslovima otkivanja kirivčnih dela protiv čovečnosti kao i krivičnih dela terorizma i ekstremizma.

Kako uspevaš da uskladiš sve obaveze?

Radno vreme imam samo na papiru jer se ovaj posao radi 24h, ali imam podršku i razumevanje kolega i šefova za posao fitnes instruktora pa uspevam da uskladim posao inspektora i instruktora. Doduše, voleo bih da dan traje duže, ali volim kada je ispunjen obavezama i kada nemam previše slobodnog vremena.

Šta te gura da ideš napred?

Kada nešto voliš i uživaš u tome ne treba ti dodatan motiv da bi išao dalje. Koliko god da mi je dan loš ili težak kada obučem opremu i popnem se na binu, sve se zaboravi. Vežbači su došli da vežbaju i njih ništa drugo ne zanima i zato im pružim ono zbog čega su tu. Uvek dajem 100% sebe na treninzima i oni to prepoznaju. Cilj Body Pump-a je da se uvek pomere granice svoje izdržljivosti i ja to stalno pričam vežbačima i trudim se da na mojim treninzima uvek pruže svoj maksimum. Energija i trud koji oni ulažu na svojim trenzima i osmeh posle svakog je ono što me tera da idem dalje.

Leave a Reply