fbpx
  • +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

Marko Stevović: „Na Olimpijadi očekujem da budem među najboljih 30“

11/10/2017

Narednog februara u Kini održavaju se zimske Olimpijske igre i zadovoljstvo nam je da se baš u Tribe-u priprema jedan od dvojice skijaše koji su ostvarili A normu i predstavljaće Srbiju u alpskoj kombinaciji. Kako bismo svim vežbačima omogućili da ove zime poboljšaju svoje sposobnosti na skijama spremili smo sprecijalan program. Koliko je Marku rad u Tribe-u pomogao i kakve rezultate očekuje na Olimpijadi pročitajte ispod.

Kako izgleda jedan tvoj trening? Koje su grupe mišića najzastupljenije?

Noge i mišiće core-a (stomak i leđa) su najviše zastupljeni. Na treninzima radim različite vrste trbušnjaka i u pokretu i statično i zagrevanje za svaki moj trening traje relativno dugo da bih na pravi način pripremio leđa i sačuvao kolena.

Osim postizanja dobrih rezultata moram da mislim i o prevenciji povreda. Izuzimajući povrede koje nastaju prilikom padova, među skijašima su najčešće povrede leđa I kolena I na tome mora da se radi.

Da li je moguće popraviti svoju skijašku tehniku u teretani i fitness centru?

Izuzetno je velika povezanost skijanja i teretane i nemoguće je napredovati bez paralelnog razvijanja fizičke pripreme. To važi za sve skijaše, jer da bi razvio tehniku i uživao u većim brzinama neophodan je rad u fitness centru. Kvalitetna fizička priprema ti pomaže da napraviš pokret koji ranije nisi mogao. Da zauzmeš dobru poziciju ili da skijaš brže. Tada se otvara potpuno novi svet I pravo uživanje tek tada počinje.

Prijavi se za polupersonalne treninge za skijaše i spremi se za zimsku sezonu

 

Milan Vasović i ti sarađujete dosta dugo i vasa saradnja je jako uspešna?

Zajedno sa njim treniram već dve godine, od toga godinu dana u Tribe-u. Najbolje rezultate sam postigao upravo sa njim i ove sezone očekujem da oborim lične rekorde. Nadam se da ću na predstojećoj Olimpijadi uspeti da se plasiram u najboljih 30 u alpskoj kombinaciji, što bi bio izvanredan uspeh. Rad sa trenerom se vidi tek posle nekog vremena i sa ove distance mogu da kažem da Milan izuzetno dobro zna da radi sa skijašima.

Da li je program prilagođen i rekreativaca?

Program koji smo osmislili je prilagođen svima, kako bi se na pravi način uveli i nadogradili svoju postojeću fizičku pripremu i postigli najbolje rezultate. Ono što je dobro je da će rekreativaca mnogo brže videti rezultate.

Skijaši se mogu podeliti na one koji se bave tehničkim i brzim disciplinama. Te dve grupe se razlikuju po fizičkim karakteristikama, slično kao i u atletici – sprinteri su mišićaviji od trkača na duge staze. Program koji ja radim i po kom će biti osmišljen program za svakoga ko dođe je kompletna priprema koja razvija i snagu, brzinu i eksplozivnost, uz obaveznu izdržljivost.

To program čini još boljim jer će svi koji dođu imati jako dobre treninge za celo telo.

Trenutno se pripremaš za Olimpijske igre, ali da li će vežbači imati priliku da dobiju neki savet kako da poprave tehniku?

Naš plan i jeste da se svi koji uživaju u skijanju poboljšaju svoju tehniku. Iako se aktivno pripremam za zimske Olimpijske igre naredne godine imaću vremena da svakome pomognem sa savetima oko tehnike i jako bih voleo da odradim trening sa svakim. Naša namera je da svako ko dođe napreduje.

Prijavi se za polupersonalne treninge za skijaše i spremi se za zimsku sezonu

 

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.