fbpx
  • +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-15h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

Đorđe: Les Mills nije samo za žene, verujte mi na reč!

09/11/2018

Pred vama se nalazi intervju koji nam je dao Đorđe Petković, najredovniji muškarac koji najčešće ide na Les Mills Tone! Više informacija o samom programu možete pronaći ovde !

  1. Da li je trening izazov za tebe ili smatraš „da je to za devojčice“ 😉 pa zato i dolaziš i razmišljaš na nači: pa bolje to nego traka za trčanje ?

Đorđe: Haha. Trening je apsolutno za devojčice! Mislim da bi samo najuporniji muškarci mogli da ga odrade. 😊 Šalu na stranu, trening svaki put za mene predstavlja jedan novi izazov. Prvi put kada pogledam na sat u toku treninga, dok s mene lije znoj, vidim da je prošlo 13 minuta i dve pesme zagrevanja. Mislim da bi i iskusnijim vežbačima trening predstavljao dobar izazov jer je vrlo dinamično i zahtevno.

  1. Da li postoje vežbe koje si nekada samo gledao na različitim fitnes sajtovima i mislio da je to samo za neke profesionalne sportiste i „super ljude“ a sad ih i sam izvodiš, i ako je odgovor ’DA’ kakav je osećaj nakon treninga?

Đorđe: Kada razmišljam sada, mislim da nijedna vežba sama po sebi nije teška i nije nešto za šta treba mnogo truda i učenja. Ono što je izazovno jeste kada par takvih vežbi treba da se uradi više puta povezano u kratkom vremenskom intervalu. Tada stvarno vidim gde su mi granice i skapiram koliko je vreme relativna stvar jer nekad dva minuta traju kao večnost.

  1. Koje benefite treninga najviše primećuješ kod sebe?

Đorđe: Najviše mi se sviđa to što osećam da imam više snage generalno! Uvek na treninge dolazim posle posla i najviše volim taj osećaj kad sav stres od tog dana izađe kroz znoj. Ko nije probao, neka učini to, verujem da će mu biti teško u početku, ali vremeno ćete jednostavno uživati! Kada dođem kući i legnem osećam se bukvalno preporođeno. Pored toga, kad i na poslu padne komentar tipa „Jesi ti to smršao?“ tada se osećam da radim pravu stvar.

  1. Da li pored same fizičke aktivnosti dolaziš na trening jer ti je zabavno ili ti je to jednostavno obaveza?

Dorđe: U početku sam dolazio jer sam smatrao to obavezom i svesnom odlukom da moram da počnem sa fizičkim aktivnostima jer sam skoro napunio 30 godina (scary age!), međutim razlog zbog kog sam se vraćao treninzima i počeo da im se radujem je super odnos između trenera prema vežbačima i generalno pozitivna atmosfera među ljudima. Već posle par treninga su se javile interne fore i to je dosta pomoglo da se osećam opuštenije i raspoloženije za vežbanje!

  1. Šta te od samog treninga najviše motiviše da i sledeći put dođeš iako je možda „teško“… da li misliš da muzika ima veliki udeo u ovom tipu treninga?

Dorđe: Postoji više aspekata zbog kojih se vraćam. Kao što sam već pomenuo, treneri, atmosfera i ostali vežbači su definitivno najvažnije stvari. Što se tiče muzike, nisam ni kapirao koliko je ona ustvari bitna dok u nekom trenutku u klubu nisam čuo jednu pesmu sa treninga i automatski počeo da izvodim pokret.

  1. Da li misliš da ti ponavljanje koreografije kroz nekoliko nedelja omogućuje da razviješ sposobnosti, poboljšaš kondiciju i koordinaciju i „pomeriš granice“ tako što ćeš svaki sledeći put uraditi „jedan više“ jer znaš šta te čeka. Takođe, da li ti je sama koreografija test koji možeš da primeniš u koliko želiš da vidiš koliko si napredovao od prve do šeste nedelje?

Dorđe: Ponavljanje koreografije definitvno pomaže pri vežbanju jer posle nekog vremena po navici počnem da izvodim određene pokrete i to mi dosta pomaže da vidim koliko mi se poboljšava kondicija i snaga iz treninga u trening.

Nadamo se da vam se svideo ovaj intervju koji smo uradili sa Đorđem.

Đorđe vas poziva da dođete da trenirate zajedno sa njim i super cool ekipom! Vidimo se u Fitness Tribe centru!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.