• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

Fantastična transformacija za samo 8 nedelja

18/08/2017

Tanja Stanojević je pre nešto više od dva meseca osvojila „Tribe transormaciju“, u okviru koje smo poklonili dva meseca besplatnih treninga, plan ishrane, redovna merenja i savetovanja. Tanja je inače student ekonomije i pre dolaska u Tribe njen stil života uglavnom se zasnivao na sedenju i učenju, a hranila se najčešće u pekari i neredovno. Za samo osam nedelja koliko je trajao naš „eksperiment“ Tanja je postigla odličan rezultat, čime je pokazala da je velika promena moguća ukoliko je čovek motivisan i zaista želi da se menja na bolje. Za to je, naravno, potrebno izlaženje iz zone komfora, ali jedino tako rastete i napredujete.

Kako se osećaš sada posle dva meseca sa 12kg manje nego kada smo počeli transformaciju?

Osećam se aktivno, vredno, lepo sam raspoložena i sve mi je lakše. Ranije mi je sve padalo teško, čak i odlazak do obližnje prodavnice. Danas je to potpuno drugačije, jer me je ovaj eksperiment u Fitness Tribe-u naterao da budem dosta aktivnija i van treninga. Često sam po savetu trenera koji me je vodio tokom procesa išla u šetnju, jer je svakodnevno kretanje presudno.

Koliko je bilo teško napraviti odluku o promeni i prijaviti se za ovaj eksperiment?

Ja sam donelu ovu odluku i pre same prijave i obratila se nutricionisti, međutim, nisam baš najbolje snašla sa celim režimom ishrane i shvatila sam da mi je to teško. Slučajno sam videla Tribe-ovu objavu na Facebook-u i rešila da se oprobam u novoj avanturi, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak.

Šta si sve morala da promeniš u životnom stilu?

Prvenstveno sam promenila svoj režim spavanja, pošto sam imala veoma neuredno spavanje i dešavalo se da sebe kompletno izbacim iz koloseka i zamenim dan za noć. Pošto su treninzi uvek bili zakazani u jutarnjim satima, to me je nateralo da na vreme idem u krevet. Takođe sam drastično promenila svoju ishranu, što mi ovoga puta nije teško palo, opet zahvaljujući treneru koji me je vodio kroz proces, jer je znala na pravi način da me usmeri šta i kada treba da jedem, bez gladi i opterećivanja.

Da li ti je bilo teško?

Bilo je veoma teško prve dve nedelje, ali nakon prvih rezultata i poboljšanja raspoloženja shvatila sam da mi je baš to trebalo i baš na takav način. Da ne govorim o sreći kada shvatite koliko je to sve zapravo lako i lepo jednom kada vam postane način života.

Šta ti je najteže palo?

Iskreno, najteže mi je pala upala posle prvih nekoliko treninga. Mada, posle tog prvog perioda adaptacije, imala sam mnogo više snage i izdržljivosti.

Šta si sve shvatila tokom ovog procesa od 8 nedelja vezano za životne navike?

Shvatila sam da su fizička aktivnost i zdrava ishrana apsolutno neophodni za zdrav život i lepši osećaj sebe.

Koliko puta nedeljno si trenirala?

U početku tri puta nedeljno, a zatim smo povećali na četiri. Pored toga sam se svakodnevno kretala.

Kakve su tvoje navike u ishrani sada?

Odvikla sam se od brze hrane koje je pre ovoga bila dosta zastupljena u mojoj ishrani. Danas sam potpuno druga osoba što se tiče navika u ishrani. Trudim se da unosim dosta povrća, meso jedem umereno. U suštini dobre masti i umerena količina belančevina čine moju ishranu. Sve skrobne namirnice i šećere sam izbacila, kao i mleko.

Izgubila si 15 cm u struku, 10 cm u obimu bokova… Koji je sledeći cilj?

U budućnosti svakako vidim sebe sa još kojim kilogramom manje. U svakom slučaju, mislim da ne treba postavljati neke velike ciljeve. Treba trenirati i uživati u procesu, bez opterećenja. Zaista sam sada shvatila da je potpuno pogrešno držati dijete i trenirati kampanjski. To jednostavno mora da bude način života.

Početak eksperimenta 01.06.2017.

Kraj eksperimenta 01.08.2017.

Rezultat u brojkama:

Početna kilaža: 81 kg

Kilaža nakon 8 nedelja: 69 kg

Obimi:

Struk: Sa 91 cm na 76 cm

Bokovi: Sa 111,5 na 103 cm

Butina: Sa 66,5 cm na 61,2 cm

Započni svoju transformaciju. Popuni formu ispod i treniraj besplatno prvih sedam dana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.