• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

„Godinama sam bezuspešno planirao. Na kraju je jedan dan promenio sve“

18/12/2017

Koliko ti se puta dogodilo da si sve pažljivo isplanirao i da na kraju nisi ništa promenio. Isti problem je imao i Peđa, koji nekoliko godina nije uspeo da se natera da počne sa treninzima da bi se na kraju sve promenilo. Danas on odlično izgleda, još se bolje oseća i ispričao nam je kako je jedan dan promenio sve.

Uvek iz nekog razoga odlažeš. Skoro pet godina mi je trebalo da se odlučim da krenem da vežbam. Svo to čekanje i odlaganje je počelo da mi troši energiju, posao sam obavljao sa manje elana i pretpostavljao sam da je uzrok svega toga nedostatak fizičke aktivnosti. Ja obavljam posao gde si non-stop na nogama, stojiš i hodaš. Znao sam da je fizička sprema u pitanju, ali nisam znao šta konkretno treba da uradim. Mislio sam da će sve biti ok, ali nije.

Onda se desilo to da sam samo jednog jutra ostavio po strani sve što me je sprečavalo da krenem, pozvao druga koji me i dalje trenira i rekao Sutra krećemo da treniramo. Odjednom, svi izgovori – ne mogu da krenem bez dobre opreme i patika, su pali u vodu.  Uzeo sam bukvalno prvo što mi je palo pod ruku. Toliko sam bio rešen, jer da sam čekao pravi trenutak on nikada ne bi došao.

Da nije počeo sa trenerom, Peđa sumnja da bi izdržao ovoliko dugo.

Nisam smeo da krenem sam, jer sam se plašio da ne uradim nešto pogrešno. Verovatno bih prvo otišao na sprave i tegove, ali zbog toliko vremena koliko nisam bio fizički aktivan morao sam da krenem od početka. Počeo sam sa mojim trenerom Slobom i danas treniramo zajedno.

Mnogo znači da imaš nekoga pored sebe. Naročito ako nikada nisi trenirao, nisi ozbiljno trenirao ili nisi trenirao duže vreme. Najbolja moguća investicija za sebe je da radiš sa nekim. Mislim da bih, da nisam krenuo sa njim, odustao na početku. Posebno kada se prisetim upala mišića koje sam proživljavao prvih mesec dana.

Naravno, posle nekog vremena došli sui  prvi rezultati:

Nakon četiri meseca sam smršao 10 kilograma, ali to mi nije glavna stvar. Koncentrisan sam bio na to da probudim telo iz uspavane zone u kojoj sam se nalazio. U početku mi je brzi hod na traci bio jednako naporan koliko danas trčanje sa 15% nagiba.“

Sada na poslu imam mnogo više energije. Bukvalno ne primećujem koliko mi brzo prolazi vreme i fizička aktivnost je mnogo pomogla da se osećam bolje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.