fbpx
  • +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-15h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

„Kada shvatiš koliko te trening čini srećnim, zaboravljaš na izgled i kilograme“

01/12/2017

Svaka uspešna priča liči jedna na drugu i samo je pitanje kako drugima to predstavljamo. Marko Pavlović već nekoliko meseci trenira u Tribe-u i neverovatno je dobro sumirao sve što prolazi svaki novi vežbač. Sa četvrtom stavkom se posebno slažemo.

Prvi dan je odličan

Osećaš se dobro jer si konačno prešao preko planova koji su išli u nedogled. Konačni si došao u teretanu i imaš brilijantne planove o tome kako će tvoje telo da izgleda u budućnosti.

 

Prvi mesec je odvratan, ali prva nedelja je najgora

To je vrsta bola koja nije vezana za neku konkretnu grupu mišića, nego za čitavo telo. Najvažnije je izdržati prvi mesec. Ideja o telu koje si imao prvog dana se urušava, rezultati sada izgledaju mnogo dalje nego što se činilo. Prvi mesec je odvratan – stisni zube i prođi kroz prvi mesec.

Neophodan je trener

Neko to smatra prevelikim izdatkom ili velikom cenom. Ako nemaš nikakvo iskustvo sa teretanom, mnogo je bolja investicija proći kroz sve korake, i fizičke i psihološke, sa nekim ko je million puta prošao to isto. Ništa u vezi sa tvojim iskustvima u vezi sa teretanom nije kao kod osobe koja je to prošla sa mnogo ljudi. Kad je neko uz tebe, pre prestaneš da se osećaš kao čudak.

Ne očekuj instant rezultate

Najgora stvar koju možeš da uradiš je da se meriš stalno. Mislio sam da je sama činjenica da idem u teretanu dovoljna. Samo bez presije. Ako si proveo 20-30 godina bez rezultata, možeš da izdržiš još nekoliko meseci.

Količina zadovoljstva posle treninga ne može da se meri ni sa čim

Zadovoljstvo i dobrobit pet minuta posle završenog treninga ne može da se poredi sa teškoćom i mukom tokom samog treninga. Kada shvatiš da te trening čini istinski srećnim, zaboravljaš na kilograme, izgled i ostale i samo želiš da se vratiš sa treningom. Zadovoljstvo nije uvek vezano za to kako izgledaš, nego kako se osećaš.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.