• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

KAKO IZABRATI RUKAVICE ZA BOKS

05/06/2018

Kao što vam je poznato, CardioBox je visoko intenzivan program inspirisan borilačkim veštinama. Predstavlja specifičnu kombinaciju borilačkih veština, boksa i aerobika, pa u tom smislu zahteva i posebnu dodatno opremu. A kada kažemo dodatnu opremu mislimo zapravo na rukavice za boks.

Na tržištu se nalazi veliki broj rukavica različitih brendova. Evo nekoliko korisnih informacija i saveta koji mogu biti od pomoći i početnicima, ali i iskusnim fajterima…

TRIVIJE I HINTOVI

– Težina bokserskih rukavica kreće se od 4 do 18 oz-a (unci).

– Kožne rukavice su izdržljive i mekane na dodir. Ali su i skuplje.

– Rukavice koje su napravljene od imitacija kože imaju kraći „životni vek“, ali je cena pristupačnija. Za rekreativce i grupne treninge su sasvim korektne.

– Slojevi pene („debljina“) bokserskih rukavica ne utiče zunačajno na njihovu težinu, pa tako sve rukavice sa oblogama teže gotovo isto – bez obzira na veličinu obloga.

BOKSERSKE RUKAVICE MOGU BITI

– Za borbu (Njih uglavnom koriste profesionalni sportisti. Imaju veliki ugao savijanja prsta, a tip fiksacije je vezivanje.)

– Za obuku i fitnes (Ovaj tip rukavica možete pronaći u skoro svim prodavnicama sportske opreme.

NAŠ SAVET

Savetujemo vam da se odlučite 12-ice ili 14-ice (sa obezbedjenim prstima), a za prvi put će vam biti sasvim dovoljni i samo bandazeri ili elasticni zavoji. Da bi se obezbedila maksimalna zaštita od povreda, rukavice bi trebalo čvrsto zategnuti prema ruci – znači ne sme biti previše slobodnog prostora.

PITAJTE TRENERA

Ukoliko imati dodatna pitanja vezana za adekvatan izbor bokserskih rukavica, slobodno se možete obratiti našim trenerima za pomoć. Kao ljudi od velikog iskustva, preporučiće vam najbolju opciju u skladu sa vašim budžetom.

I na kraju – rukavice su bitne, ali je najbitnije da znate kako da udarate! 😉

VIDIMO SE NA CARDIOBOX-U U FITNESSTRIBE-U.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.