fbpx
  • +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-15h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

PROCENA FIZIČKE FORME

Znaš i sam da vaga nije jedini pokazatelj rezultata treninga, zar ne?

Pored neizostavnog osmeha koji te prati kada napustiš salu, o tome kako treba da treniraš i kako trening utiče na tebe kada si već u trenažnom procesu možeš saznati jedino kroz kratko testiranje.

Zašto je procena fizičke forme važna?

Procenu fizičke forme omogućili smo svim vežbačima sa ciljem da dobiju pre svega zdravstveni skrining, zatim analizu segmentnog sastava tela (procenat masti, mišića, vode…), nivo kardiorespiratorne forme, nivo mišićne snage i izdržljivosti, kao i nivo fleksibilnosti. Broj kilograma nije jedini parametar koji ti ukazuje da je vreme da se okreneš zdravom životu.

Kroz ovu kratku bateriju testova i merenja prikupljamo podatke o trenutnom nivou fizičke forme i zdravstvenom statusu. Dobijeni rezultati mogu da se koriste prilikom savetovanja koji je program vežbanja najbolji za tebe. Takođe, dobićeš uvid u trenutni nivo fizičke forme, kao i koje njene elemente treba da unaprediš kako bi dostigao željene trenažne ciljeve.

Šta podrazumeva merenje, odnosno analiza segmentnog sastava tela?

Analiza segmentnog sastava tela podrazumeva merenje kožnih nabora na osnovu kojih se utvrđuje procenat masnog tkiva i bioimpedancu.

Bioimpedanca je vaga koja meri procenat vode, mišića i masti u telu, kao i telesnu masu.

Ovo su parametri koji će ti pomoći da proceniš napredak i benefite koje ti daje trening.

Inicijalno i kontrolno merenje

Prvo, odnosno inicijalno testiranje, obavićeš pre početka treninga. Ovo je bitno kako bi znao iz koje startne pozicije krećeš sa treningom. Inicijalno merenje pomoći će i stručnom licu iz Tribe tima da ti preporuči tip i dinamiku treninga kako bi se ovi parametri poboljšali.

Sva kontrolna merenja nakon toga služe kako bi pratio rezultat treninga, i u skladu sa tim menjao plan treniranja ili ishrane.

Čuda se ne dešavaju preko noći. Na željenom fizičkom izgledu se radi dugo – međutim, ova merenje će ti pokazati da napretka ima i motivisati te da istraješ s treninzima.

Napomena: Usluga procene fizičke forme vrši se u ranije dogovorenom terminu i traje 60 minuta.