fbpx
  • +381 60 405 7367
  • Radnim danima: 7-22h, subotom: 9-21h, nedeljom 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd
Trening za tinejdzere Fitness Tribe
Trening u doba puberteta neophodan je kao i u svim životnim periodima. Redovno vežbanje je važan deo razvoja svakog deteta i veoma je bitno započeti ga na pravi način. Treninzi u većim grupama nisu adekvatni za tinejdžere budući da su brzi i da u njima nema individualnog pristupa. Iz tog razloga oformili smo male grupe do 5 vežbača uzrasta od 13 do 18 godina i stavili akcenat na učenje ispravnih pokreta i savetovanje o zdravim životnim navikama.

Najčešći problemi i potrebe mladih ljudi

Gojaznost
Mišićna slabost
Deformiteti kičmenog stuba i loše držanje
Nedostatak kondicije
Loša koordinacija pokreta
Slab imunitet
Deca se danas malo kreću i iz tog razloga su slabija, slabo pokretljiva i gojazna. Jedan od najčešćih problema koje roditelji navode je gojaznost, a zatim i slabost mišića. Česti su i deformiteti kičmenog stuba i loše držanje, pogotovu kod devojčica. Kao posledica nepravilne ishrane kod tinejdžera se često javlja insulinska rezistencija, hiperinsulinemija, pa čak i dijabetes.
Deca pre puberteta ne bi trebalo da se bave vežbama snage, zato što ne mogu da ostvare adekvatan hormonalni odgovor na stres izazvan vežbanjem. Pubertet je idealan period da se upoznaju sa vežbama snage. Zašto?
1.Zato što spoljašnje opterećenje povećava gustinu koštanog tkiva, koje kasnije u poznom dobu deluje preventivno na pojavu osteoporoze (gubitka koštane mase) naročito kod žena.
2. Rast i razvoj koštanog sistema (deca u pubertetu, rastu otprilike po 10 cm godišnje), ne prati razvoj mekih tkiva, pa tako i mišića. Usled povećanih poluga tela, prevashodno kočmenog stuba, femura, tibije i fibule, opterećenje na lokomotorni aparat je veće i to je momenat kada se telesni deformiteti javljaju. 
Adekvatno planiran i programiran trening snage je idealan u ovom periodu upravo radi njihove prevencije i korekcije.
Ljubav prema fitnesu
Naša mislija je da osim što vežbanjem rešimo probleme gojaznosti, mišićne slabosti, loše posture, deca koja vežbaju sa personalnim trenerima zavole fizičku aktivnost, da osveste svoje telo i uživaju u osećaju snage, čvrstine i energije i da jedva čekaju svaki naredni trening.
Prijavi se za konsultacije