PERSONALNI PROGRAMI ZA POSEBNA STANJA

U okviru Fitness Tribe centra aktivni su personalni programi za posebna stanja kao što su hipertenzija, dijabetes, povrede kolena, diskus hernija, trudnoća, postnatalne vežbe.

O treningu

Personalni program za dijabetes

Dijabetes tip 2 javlja se u srednjem dobu, posle 30. godine života i direktno je vezan za način života i ishranu. Planiranom fizičkom aktivnošću povećaćete osetljivost ćelija organizma na insulin i popraviti insulinsku rezistenciju i hiperinsulinemiju. Samim tim, popraviće se metabolizam glukoze, pa neće dolaziti do stvaranja i nagomilavanja masnog tkiva.

Personalni program za povišeni krvni pritisak

Usled nepravilne ishrane i manjka fizičke aktivnosti dolazi do rizika za nastanak srčanih bolesti, među kojima je i hipertenzija, odnosno povišeni krvni pritisak. Ukoliko već imate hipertenziju, potrebno je da regulišete telesnu težinu i primenjujete određenu vrstu treninga koja će doprineti regulaciji krvnog pritiska. Upravo takva vrsta treninga dostupna je u Fitness Tribe centru u Beogradu.

Personalni program za diskus herniju

Nakon što je dijagnostikovana diskus hernija i posle uklonjenih ili bar smanjenih bolova, trebalo bi da usledi izuzetno važan deo lečenja – jačanje mišića kičmenog stuba i abdominalne regije, kao i poboljšanje fleksibilnosti. Ovo je moguće postići isključivo pravilnim i redovnim vežbanjem koje se izvodi pod stručnim nadzorom. Baš zato smo kreirali poseban personalni program za osobe koje imaju diskus herniju.

Personalni program za povrede kolena

Povrede ligamenata i meniskusa izazivaju značajne probleme u funkciji kolena, ali takve povrede ne treba da znače prekid treniranja. Povrede kolena tretiramo u adekvatnom trenažnom procesu u kom je akcenat na jačanju mišića kvadricepsa, PNF vežbama, uspostavljanju obima pokreta i očuvanju ili poboljšanju mišićne snage.

Personalni program za trudnoću

Ukoliko želite da pristupite ovom programu, potrebno je da imate odobrenje lekara, kao i da uradite određene testove krvi. Program se menja sa svakim tromesečjem trudnoće – prilagođavaju se ishrana i režim vežbanja. Programu nije moguće pristupiti ukoliko nikada pre niste bili fizički aktivni ili ako imate istoriju zdravstvenih stanja koja to ne dopuštaju.

Postnatalni program vežbanja

Sa postnatalnim vežbama moguće je početi, u proseku, šest nedelja nakon porođaja. Program se kreira u odnosu na vrstu porođaja, hormone i krvnu sliku.

ŠTA VAS ČEKA?

1. UPOZNAVANJE

Popunjavanje upitnika radi upoznavanja sa trenutnim zdravstvenim stanjem, istorijom vežbanja, eventualnim povredama itd. Na upoznavanje je potrebno doneti kompletnu zdravstvenu dokumentaciju koja se tiče datog stanja.

2. MERENJE

Merenje krvnog pritiska i pulsa, kilaže, segmentnog sastava tela i obima

3. TESTIRANJE SNAGE I FLEKSBILNOSTI

Da bismo što preciznije odredili trenutno stanje, prolazimo kroz testove koji će pružiti potrebne informacije.

4. IZRADA PLANA

Nakon što dobije sve navedene informacije, trener pristupa izradi individualnog plana.

Instruktori

Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa ljudima različitih konstitucija, različitog zdravstvenog statusa, istorijom povreda i sa potpuno drugačijim ciljevima vežbanja. Akcenat stavlja na izrazito individualan pristup trenažnom procesu

Danilo Tomic

Danilo Tomić

Personalni trener

Najčešća pitanja - FAQ

U koje vreme imam personalne treninge?
Dane i satnicu dogovaraš sa svojim trenerom, koji će se prilagoditi tvom rasporedu.
Šta treba da ponesem na trening?
Čiste patike, trenerku/helanke i peškir.

Uz pravilne treninge bićete slobodniji, energičniji i zadovoljniji. Kontaktirajte nas.

Prijavi se za PROBNI trening