• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

PROTEKAL – NAŠ SAVEZNIK U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI

09/05/2018

 

Uz pomoć lekara specijalističke klinike PROTEKAL rešićemo probleme prekomerne telesne težine – brzo, efikasno, sigurno i trajno.

Sklopili smo saradnju sa klinikom za mršavljenje PROTEKAL kako bismo se još efikasnije borili sa gojaznošću koja je odavno prestala da se smatra isključivo estetskim problemom.

Sada se zna da je gojaznost, pre svega, zdravstveni problem, odnosno bolest koja izaziva negativne metaboličke promene u organizmu.

Da bi se zdravlje povratilo, potrebno je naučiti nekoliko stvari – kako da se pravilno hranimo, iskorenimo loše navike, na zdrav način uđemo u dijetu i kako da se uz fizičku aktivnost izborimo sa tromošću. Jedino će tako nova težina koju postignemo ostati naša zauvek.

Za zdravo i sigurno ulaženje u dijetu i potpuno menjanje navika u ishrani, potrebna je striktnost i doslednost. Iz tog razloga smo se obratili klinici PROTEKAL koja ima višegodišnju tradiciju u lečenju gojaznosti i više od 4000 pacijenata koji su uspešno prošli kroz proces reprogramiranja, gubeći u startu po 7 do 10 kilograma mesečno.

KAKO?

PROTEKAL dijeta spada u ketogene dijete koje su karakteristične po minimalnom unosu ugljenih hidrata. U tom smislu, na samom početku procesa mršavljenja, već u prva dva dana, organizam troši glukozu iz krvi i mišića, a već od trećeg dana poseže za deponovanim mastima, kada se trigliceridi razgrađuju na glicerol i masne kiseline. To stanje naziva se ketoza.

U ketozi telo primarno troši uskladištene masti i proces mršavljenja je kontinuiran i efikasan. Da bi se ovo sprovelo u delo, potrebno je reprogramirati režim ishrane, naučiti neka nova pravila, shvatiti kada se tope masti i kako se to postiže. Upravo iz ovih razloga će vam biti dostupni lekari iz klinike PROTEKAL, kao i paleta od  preko 100 proteinskih proizvoda koji će pomoći da se uđe u stanje ketoze.

Jednom kada je vaš organizam došao u stanje ketoze (a to se događa već u trećem danu ciklusa), više nećete osećati glad, jer ketoni blokiraju centar za apetit. Jednostavno, više nećete morati da se opirete hrani. Postaćete indiferentni, jer nećete osećati glad.

Kada niste gladni nije vam teško da kažete ne parčetu torte.

TRIBE-PROTEKAL PROGRAM

Ovaj poseban program podrazumeva idealnu simbiozu dijete praćene od strane lekara i fizičke aktivnosti koja će udvostručiti efekte dijete.

Treneri i lekari su na taj način u zajedničkoj misiji – borbi protiv tromosti i debljine. Upravo će udruženi profesionalci naša dva centra omogućiti da ono što je do sada bilo nemoguće postane moguće.

POTREBNA JE SAMO ODLUKA!

Ukoliko vam je potrebno više informacija ili želite besplatne konsultacije, popunite prijavu koja se nalazi ispod….
Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.