• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

Roditelji imaju odgovornost da prenesu zdrave navike

08/11/2017

Treninzi su zabava i savršena su zabava za čitavu porodicu. Možda zvuči idilično, ali roditelji i deca treba i mogu da dolaze zajedno na treninge. Da je to moguće i u praksi dokaz je porodica Tomašević koja porodično trenira i postavlja standarde moderne porodice.

Počeli smo da treniramo pre 3-4 godine, a u Tribe smo počeli da dolazimo malo po otvaranju. Blizu nam je i trener Nenad Marković je fantastičan. Zato rado dolazimo na Body Pump, krenuli smo supruga i ja, a nedavno nam se pridružila i ćerka.

Na pitanje ko je trenutno najjači u porodici odgovor je jasan.

Ćerka Anja je mentalno najjača, a ne sumnjam da će uskoro biti i fizički.

Redak je slučaj da deca i roditelji zajedno dolaze na treninge, porodici Tomašević je to deo redovne rutine.

Iako nismo bili aktivni sportisti, stvorili smo naviku koju prenosimo na našu decu. Anja trenira sa nama, a sin je trenirao vaterpolo i pošto nije u Srbiji ne može da nam se priključi. Ovo novo vreme koje uglavnom donosi sedenje i godine iskustva dovele su da se vratimo antičkoj izreci u zdravom telu zdrav duh kako bi se odolelo svim izazovima koje donosi novi sistem. Važno je da svako bude pripremljen.

Čari zdravog života otkrili su u petoj deceniji života, a danas su pravi ambasadori zdravog života.

Nikada nije kasno da se počne sa treninzima. Najbolje je krenuti kada ste mladi, ali kada god da počnete je dobro. Benefita ima mnogo – od boljeg držanja tela, veća izdržljivost. Ponoviću da je vreme u kom živimo stresno i da je prevencija neophodna. Bitno je da ćerka, koja je sada prvi razred gimnazije, nastavi da trenira. Da treniramo zajedno dokle mi možemo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.