• +381 11 40 57 367
  • Radnim danima: 7-22h, Vikendom: 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd

Sada stvaraš kapital za novogodišnje praznike

03/12/2017

Plašiš se da li ćeš ući u novogodišnju ili bilo koju drugu haljinu, jer se svake zime ugojiš dovoljno da poljuljaš svoje samopouzdanje. To se ne dešava samo tebi, jer mnogo vežbača i onih koji to još nisu postali ima isti problem. Prepusti se praznicima, slavama, preskoči trening, dva, tri, pet i upadne u „zimski san“. Ali, upravo sada treba da napraviš zalihe za zimu i ubrzaš metabolizam.

Koje je rešenje?

Treniraj sada jako da bi za novogodišnje praznike mogao bez griže savesti da odmoriš. Bilo da negde putuješ, ideš kući za raspust ili jednostavno odmaraš kod kuće, ukoliko si izgradio čistu mišićnu masu, možeš da budeš miran jer tvoji mišići rade za tebe. Evo kako:

Mišići su peć u kojoj se sagorevaju masti. Treningom stvarate kvalitetnu mišićnu masu koja kasnije i u stanju mirovanja, kada ne radiš ništa, sagoreva više kalorija i više masti. Aerobni trening kao što je trčanje neznatno povećava mišićnu masu, dok najveći efekat ima trening sa većim opterećenjem, odnosno tegovima. Ako voliš grupne treninge, onda je Body Pump rešenje za tebe. Naravno, trenažeri i tegovi u teretani su rešenje za one koji vole da treniraju samostalno. Trening mišića sa opterećenjem izaziva zadivljujuće promene mišićne mase.

Aerobni treninzi ili treninzi snage?

Dok aerobne vežbe ne utiču značajno na brzinu metabolizma u mirovanju, pokazano je da trening sa otporom pozitivno utiče na povećanje mišićne snage i brzine metabolizma. Pored toga, trening sa otporom smanjuje količinu masti oko unutrašnjih organa.

Ako ne umeš sam da pronađeš rešenje uvek možeš da se konsultuješ sa trenerom, da radiš u manjoj grupi u okviru VIP paketa ili da unajmiš personalnog trenera.

Rešenja je puno, za svaki izgovor imamo po jedno 🙂

Vodi računa o svom telu, jer to niko neće raditi umesto tebe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.