fbpx
  • +381 60 405 7367
  • Radnim danima: 7-22h, subotom: 9-21h, nedeljom 9-21h
  • Kneginje Zorke 60, Beograd
Skidanje viška masti Fitness Tribe
Muškarci i žene skladište višak masnog tkiva na različitim mestima na telu. Zone na kojima se kod žena najčešće skladište masti: Triceps, Stomak, Bokovi, Butine, Gluteus
Ono što većina žena radi kako bi se rešila viška zapravo samo povećava problem!
Želiš da saznaš kako?
Za razliku od mišića, vežbanjem ne možemo da „pogodimo“ masno tkivo. Ako recimo trenirate jednu ruku ili bilo koji deo tela kroz neki period, taj deo tela će postati jači, imaće jaču muskulaturu, međutim to neće značajno uticati na masti koje su prisutne na tom delu tela. Masno tkivo se u našem telu stvara postepeno i ravnomerno, i na isti način se i smanjuje – ravnomerno svuda, ali u zavisnosti od toga kako vaše telo skladišti suvišne masti.
Mnoge žene recimo rade izolacione vežbe za triceps u nadi da će skinuti višak masnog tkiva sa tog dela ruku. Međutim, to se ne postiže na taj način, jer iako se pri triceps ekstenziji posle određenog broja ponavljanja javlja osećaj pečenja, to se dešava samo u mišiću i nema nikakve veze sa okolnim masnim tkivom.
Štaviše, radeći intenzivno delove tela na kojima postoji višak, oni postaju još veći, jer mišići dobijaju na tonusu i veličini. Dakle, radeći uporno triceps kako biste skinuli sa njega masti, vi zapravo povećavate mišić na kome i dalje ostaje salo, tako da time samo povećavate problem.
Znajući ovo, da li vam je teško da poverujete da ćete više masti skinuti sa tricepsa radeći na primer leg press!? Zvuči neverovatno, ali evo zašto je to tako. Triceps je mali mišić i njegovim radom ne postiže se neka veća potrošnja kalorija, dok kada radite donji deo tela angažujete mnogo više mišića (preciznije 28), pogotovu kada se radi sa opterećenjem. Dakle, poenta je samo u potrošnji kalorija, jer kao što smo rekli, višak masnog tkiva se stvara i nestaje postepeno i ravnomerno. Uostalom, ako vežbate, znate koliko je lakše raditi triceps nego noge:) Radeći veće grupe mišića trošite više energije – više kalorija. To znači da sagorevamo i više nakupljenih masnoća u celom telu.

Onaj ko bude imao najbolji rezultat–dobiće nagradu!

Ako želiš da budeš zdrav/a, srećan/na, fit, brz/a i snažan/na, uz LES MILLS TONE ćeš to i ostvariti. TONE će sagoreti kalorije i pomoći ti da izgradiš zavidan nivo kondicije i snage, dok istovremeno povećava agilnost i snagu core muskulature. Instruktori TONE-a će ti pomoći da iz treninga u trening poboljšavaš tehniku izvođenja vežbi, radi što bolje efikasnosti, bez obzira na tvoj nivo kondicije i snage.
Treneri u Fitness Tribe-u su zato tu da ti svojim znanjem uštede vreme, energiju i novac, tako da sve ono što radiš na treningu bude efikasno i ciljano, tako da budeš siguran da vreme koje provodiš u fitnes centru nije protraćeno.
Ukoliko ti treba savet, konsultacija, procena forme, naši treneri će to uraditi za tebe potpuno besplatno. Vrata Tribe-a su ti uvek otvorena!
Kontaktirajte nas