Trener Veljko – njegov proces transformacije

nas trener veljko pre i posle fitness tribe
Naš trener Veljko Vuković takmiči se u fitnesu. Tokom cele godine priprema se i gradi formu za taj jedan dan. Njegova kategorija je Men’s Physique do 180cm. Evo kako izgleda njegov proces transformacije.
FT: Na ovim slikama Pre i Posle dobio si 6 kg mišićne mase za nešto više od mesec dana. Da li je to početak tvog ciklusa?

Veljko: Tako je. Takmičenje za koje se spremam je u oktobru. U aprilu sam počeo da radim na dobijanju mišićne mase.

FT: Kako izgleda taj proces?

Veljko: Sada u ovom periodu najpre se fokusiram na izgradnju mase, kroz treninge i ishranu. A kasnije, kako se takmičenje bliži, prelazim na period definicije kako bih na samom takmičenju postigao formu sa vrlo malo telesnih masti i izdefinisanim mišićima.

FT: Kako se hraniš trenutno kada izgrađuješ mišićnu masu?

Veljko: Dnevni unos proteina mi je oko 200g. Hidrate sam takođe povećao i gledam da bude sve izbalansirano i da svi obroci budu pravilno raspoređeni. Dakle, važan je i razmak između obroka. Od ugljenih hidrata preferiram batat krompir i pirinač, 2h pre treninga i 2h nakon treninga. Od proteina jedem belo pileće meso, 750g do jednog kilograma dnevno. Kad je povrće u pitanju, jedem uglavnom brokoli. Takođe je važna i voda. U ovom periodu pijem od 3 do 5 litara vode.

FT: Da li ima nešto što nikada ne jedeš?

Veljko: U suštini, dosta toga ne jedem. Brzu hranu, industrijske stvari, peciva, sokove, slatkiše. Uglavnom jedem „čisto“, bez soseva, dodataka, skrivenih soli i šećera.

FT: U kom delu dana najčešće vežbaš i kakvi su ti treninzi?

Veljko: Treniram popodne, posle ručka. Na početku transformacije krenuo sam sa 4 treninga nedeljno. Kako je vreme odmicalo, povećao sam treninge na 6 puta nedeljno. Mišićne partije su tako raspoređene da svi mišići mogu da stignu da se odmore i da im dam vremena za rast. Bazirao sam se na veće misićne grupe kao sto su leđa, grudi i noge.

FT: Kada krećeš na drastičniju dijetu?

Veljko: U avgustu. Tada je važno ostati disciplinovan i istrajan do kraja, jer se tada ugljeni hidrati smanjuju na 50-100g dnevno. Onda bude dosta teško.

FT: Šta se na takmičenju ocenjuje?

Veljko: U mojoj kategoriji bukvalno sve – od frizure, nege lica, pa sve ostalo: simetričnost, građa, punoća i tvrdoća mišića…

FT: Da li znanja koja si stekao kroz iskustvo priprema za takmičenje primenjuješ i kod svojih klijenata?

Veljko: Naravno, to je neizbežno. Naravno, u meri u kojoj oni žele. Jer fit i zdravo telo podrazumeva poštovanje određenih pravila i pridržavanje. Nije svako u stanju da se tome posveti u potpunosti.

FT: Koji je tvoj cilj?

Veljko: Voleo bih da osvojim prvo mesto na državnom takmičenju, da bih se kvalifikovao za Balkansko prvenstvo.

Slične objave...