Vođeni treninzi – personalni pristup po nižoj ceni

Nenaslovljeni dizajn (5)

Nekada je personalni trening bio privilegija pojedinaca, a sada je sa vođenim treninzima to opcija koja je dostupna svima. 

Vođeni treninzi su najbolji izbor ukoliko ti treba personalizovan pristup, ali i društvo za vežbanje.

Ovakav način treniranja je sve popularniji izbor među onima koji žele da unaprede svoje vežbanje i postignu svoje fitnes ciljeve, kao i onih koji nikada pre nisu vežbali I potreban im je Neko ko će ih voditi kroz trenažni proces. 

Zašto smo toliko strastveni kad su u pitanju vođeni treninzi?

Zato što verujemo da svaki vežbač zaslužuje personalizovan pristup, podršku zajednice (zbog toga smo Trajb), fleksibilne termine, društvo koje motiviše i, što je najvažnije, sigurne rezultate. Za nas, ti nisi samo još jedan/na u grupi. Ti si razlog zašto se svakog dana trudimo da podignemo standarde i stvorimo okruženje koje inspiriše vežbače da pomeraju granice i postižu više nego što su ikada mislili da mogu. Jer nama je važno iskustvo treniranja. Za nas je trening doživljaj! 

 Odličan je osećaj kada se pridružiš grupi istomišljenika koji dele tvoje ambicije i podržavaju tvoje napore. Ta energija i zajednička strast za promenom, nešto je što ne možeš dobiti vežbajući sam/a u teretani. U vođenim treninzima, svaki čučanj, svaki sklek, svaki korak napred, deliš sa ljudima koji su tu da te podrže i ohrabre. 

Znamo da je samostalni trening u teretani dosta izazovan. Nedostatak adekvatnog znanja za osmišljavanje treninga koji je prilagođen tvojim potrebama, kao i nedostatak motivacije jer nisi baš siguran/na da je to što radiš dobro, obično rezultiraju time da počne da te mrzi da odeš do teretane. Ili dođeš da odradiš “nešto malo”. Još ako si umoran/na i ne bi da mučiš sebe dodatno, onda zaista nema tih rezultata. 

Zato smo mi ovde da promenimo tu priču i da te podržimo na tom putu. Tu smo da ti pokažemo koliko si snažan/na, koliko si sposoban/na, koliko možeš postići kada imaš pravu podršku pored sebe.Tu su treneri koji te guraju preko granica, tu su drugari iz grupe koji te bodre kada se umoriš, tu je čitav tim koji veruje da možeš. Treba samo da se prepustiš procesu i sigurni smo da ćeš na kraju svakog treninga biti jako ponosan/na, čak i ako dođeš umoran/na.

Vođeni treninzi – Benefiti

Trening prilagođen tebi

Jedan od najvećih benefita kada su vođeni treninzi u pitanju je taj što iako deliš termin sa još nekoliko vežbača, trening je prilagođen tvojim potrebama i zahtevima. Bez obzira da li je tvoj cilj izgradnja mišića, smanjenje masnog tkiva, poboljšanje kondicije ili povećanje fleksibilnosti, trener te prati od prvog dana i svaki trening prilagođava tebi. 

Bezbednost

Bezbednost na treningu i pravilna tehnika vežbanja je takođe jedan od važnih aspekata ovakvog načina treniranja. Kvalifikovani treneri ti pružaju nadzor i ispravljaju tehničke greške kako bi se smanjio rizik od povreda.

Fleksibilnost 

Još jedna velika prednost je fleksibilnost koju vođeni treninzi pružaju. Treneri koji ih drže obično imaju više dostupnih termina, tako da svaki vežbač može da prilagođava vreme treninga svojim dnevnim obavezama.

Motivacija

Vođeni treninzi takođe pružaju odličan izvor motivacije. Vežbanje u maloj grupi i sa trenerom koji te ohrabruje i motiviše može značajno povećati tvoju upornost i posvećenost vežbanju. Osim toga, redovno učestvovanje u vođenim treninzima može ti pomoći da uspostaviš disciplinu i rutinu u vežbanju, što je ključno za postizanje dugoročnih fitnes ciljeva.

Cena

Cena je svakako jedan od faktora zbog kojeg se mnogi opredeljuju za vođene treninge. U poređenju sa personalnim treninzima, vođeni treninzi su dosta ekonomičnija opcija.

Vođenji treninzi vs. samostalno treniranje. Koje su prednosti?

 

Evo nekoliko prednosti vođenih treninga u poređenju sa samostalnim treniranjem:

Stručno vođstvo

Treneri vođenih treninga su obučeni stručnjaci koji mogu pružiti savete o pravilnoj tehnici vežbanja, progresiji treninga i prevenciji povreda. Ovo je posebno korisno za početnike ili one koji su novi u određenim vrstama vežbi. Trener koji te “vodi” prati tvoj napredak od prvog dana i dozira obim i intenzitet treninga u skladu sa tvojom formom i planom za napredovanje.

Personalizovan pristup

Vođeni treninzi pružaju personalizovan pristup vežbanju. Trener najpre razgovara sa tobom, informiše se o tvom početnom stanju, tvojim potrebama, istoriji vežbanja, kao i dnevnim rutinama kako bi te bolje upoznao i mogao da prilagodi vežbe i intenzitet treninga tvojim potrebama, nivou utreniranosti i eventualnim ograničenjima ili povredama.

U vođenim treninzima, vežbaš zajedno sa drugim vežbačima koji dele iste ili slične ciljeve. Ovo stvaranje zajednice može pružiti dodatnu motivaciju, podršku i osećaj pripadnosti.

Sigurni rezultati

Vođeni treninzi omogućavaju ti da vežbaš uz pomoć personalnog trenera koji će na osnovu uvida u tvoju formu tačno znati kakav trening je adekvatan za tebe. Sasvim je sigurno da ćeš uz podršku stručnog trenera postići bolje i brže rezultate nego kada vežbaš sam. 

Iako samostalno treniranje može biti pogodno za one kojima treba fleksibilnost i nezavisnost, vođeni treninzi pružaju osećaj sigurnosti da radiš pravu stvar na pravi način. Kada imaš taj osećaj, onda se i više trudiš, ne staješ na 10 ponavljanja ako je tvoj maksimum 20. To jedino možeš ako neko radi sa tobom i ume da izvuče maksimum iz tebe. 

Zatim, primetili smo da tokom treninga mnogi samostalni vežbači često gledaju u telefon, skroluju po društvenim mrežama i tako prave duže pauze nego što je predviđeno. Na taj način se takođe smanjuje efikasnost vežbanja, a toga u vođenim treninzima nema, jer si sve vreme fokusiran/na na ono što ti trener zadaje. 

Vođeni treninzi za tinejdžere

Već dugo u Fitness Tribe roditelji dovode svoju decu sa ciljem da se na pravi način uvedu u trenažni proces. Vođeni treninzi za tinejdžere okupljaju uglavnom decu i mlade od 13 do 18 godina. Oni takođe imaju svoje organizovane male grupe u kojima vežbaju na način koji je prilagođen njihovom uzrastu i trenutnoj formi. Vrlo često i cela porodica dolazi zajedno i na taj način koriste slobodno vreme da se druže i da vežbaju pod nadzorom trenera.  

 Za nas u Fitness Tribe-u je najveće zadovoljstvo kada vidimo pozitivnu promenu naših vežbača, jer verujemo da zajedno možemo da menjamo status quo. 

Zajedno, mi menjamo živote. A tvoja priča je ono što nas inspiriše da budemo bolji svakog dana.

Ako si spreman da podigneš svoje vežbanje na viši nivo ili da na pravi način započneš treniranje, popunjavanjem kontakt forme u nastavku dobijaš prvi trening gratis. Možeš jednostavno da dođeš da se upoznamo i istreniramo zajedno, bez obaveze da postaneš naš član. A ukoliko ipak odlučiš da se pridružiš “Plemenu”, dobićeš i 10% popusta na prvu članarinu. Sve što treba je da se prijaviš i neko od kolega sa recepcije će te pozvati da zakaže prvi besplatan trening. Čekamo te u Fitness Tribe-u u Ljubostinjskoj br. 2 na Vračaru.

Slične objave...